FacebookInstagramTwitterContact

 

Jose Mourinho eyes Man United clear-out; Luke Shaw among exits - sources           >>           Man killed, two injured in Telipok Ria roundabout accident           >>           Kebawah DYMM utus tahniah kepada Presiden Persekutuan Rusia           >>           Berkenan kurniakan hadiah juara Kejohanan Golf Persatuan Golf Profesional Wanita 2018           >>           Peruntukan RKN 11 merangkumi pembangunan infrastruktur dan penyelidikan           >>           Keluaran peladang belum memenuhi keperluan dalam negara           >>           Lebih banyak takat tiruan di pesisiran pantai dibina           >>           Pelbagai pilihan latihan kemahiran keusahawanan bagi belia           >>           Teknologi Bahagian Arkeologi, Jabatan Muzium-Muzium setaraf piawaian antarabangsa           >>           Stephen Hawking's Final Paper Proposes Way To Detect The 'Multiverse'           >>          

 

SHARE THIS ARTICLE
REACH US


GENERAL INQUIRY

admin@brudirect.com

 

ADVERTISING

marketing@brudirect.com

 

PRESS RELEASE

pr@brudirect.com

 

HOTLINE

+673 222-0178 [Office Hour]

+673 223-6740 [Fax]

 Upcoming Events

Prayer Times


The prayer times for Brunei-Muara and Temburong districts. For Tutong add 1 minute and for Belait add 3 minutes.


Imsak

: 04:58AM

Subuh

: 05:08AM

Syuruk

: 06:25AM

Doha

: 06:47AM

Zohor

: 12:29PM

Asar

: 03:37PM

Maghrib

: 06:31PM

Isyak

: 07:40PM

 The Business Directory


 

 Bahasa Melayu


  Home > Bahasa Melayu


Al-Quran Penyelamat Dalam Tugasan Jururawat


MAJLIS Khatam Al-Quran PENJURU diadakan di kediaman Yang Di-Pertua (YDP) PENJURU, Datin Paduka Dayang Hajah Suraya Noraidah binti Abdullah

 


 June 19th, 2017  |  09:38 AM  |   246 views

TUTONG

 

Persatuan Jururawat (PENJURU) Negara Brunei Darussalam tidak ketinggalan menyemarakkan Ramadan Al-Mubarak yang berkah ini dengan aktiviti Tadarus Al-Quran dan berakhir dengan Majlis Khatam yang diadakan di kediaman Yang Di-Pertua (YDP) PENJURU, Datin Paduka Dayang Hajah Suraya Noraidah binti Abdullah di Kampung Kupang di sini.

 

Terdahulu, Datin Paduka Dayang Hajah Suraya Noraidah dalam ucapannya berkata, dengan berpandukan Al-Quran ianya akan menyelamatkan para jururawat dan bidan dari membuat perkara-perkara yang ditegah seperti mencuaikan tugas, dan seterusnya mematuhi garis pandu bagi memberikan perkhidmatan perawatan yang cemerlang.

 

''Al-Quran akan sentiasa memberikan kekuatan kesihatan, mental dan psikologi di dalam menghadapi akan cabaran semasa menghadapi situasi merawat pesakit serta kerenah ahli-ahli keluarga di dalam masyarakat kita,'' katanya lagi.

 

Majlis juga diselajurkan dengan bacaan Tahlil dan Doa Khatam Al-Quran dipimpin oleh Awangku Haji Muhd. Azizi bin Pengiran Abdullah dan diikuti dengan Dikir Marhaban.

 

Selain itu, YDP persatuan juga menyampaikan sumbangan derma PENJURU kepada tujuh orang anak yatim yang terdiri daripada anak-anak para jururawat dan bidan dari keempat-empat daerah.

 

Turut hadir, Naib Yang Dipertua Persatuan tersebut, Ahli-ahli Jawatankuasa Tertinggi persatuan dan Ahli-ahli Persatuan Penjuru Negara Brunei Darussalam.

 

Acara tersebut merupakan salah satu acara keagamaan yang dikendalikan setiap tahun oleh persatuan itu, bagi mendekatkan dan megukuhkan lagi hubungan silaturahim kepimpinan akar umbi Persatuan Penjuru dan ahli-ahlinya.

 


 

Source:
Ihsan PELITA BRUNEI

by Pelita Brunei

 

If you have any stories or news that you would like to share with the global online community, please feel free to share it with us by contacting us directly at pr@brudirect.com

 

Related News


Teenage Girl Killed In Freak Train Accident

 2018-03-20 09:45:19

Pakistan ISI: Doctors Protest Against Spy Agency Over Beating

 2018-03-20 09:54:35

Stocks Drop in Asia as Tech Rout Adds to Pressures: Markets Wrap

 2018-03-20 10:31:21